(949) 861-3400 Make an Appointment

Family Friendly Floor Plan

Focusing first on the main living spaces, our clients opted to relocate the staircase that once separated the kitchen from the family room, creating a free flowing floor plan. Second to the architectural staircase relocation, widening the doorway between the family room and formal dining room furthers the open air feeling throughout the first floor. As the focal point of the room, the home’s original mantle and newly designed built-in storage adds character and visual interest and texture to the fireplace façade. In the kitchen, the dynamic pairing of white painted perimeter cabinets with a wood stained “Smokey Hills” island sets a sophisticated design baseline. Durable enough to withstand the countless family gatherings and dinner parties ahead, Super White Quartzite countertops tie the two toned kitchen cabinetry together perfectly. Specifically incorporated to store the family’s KitchenAid Mixer and cookware, house the children’s snacks and organize the notorious “junk-drawer”, custom cabinet inserts keep things beautiful behind the scenes. Integrating a full size wine refrigerator into the cabinet plan was at the top of our clients remodeling wish list. Envisioning a playful element, a neutral, arabesque shaped tile backsplash to rounds out the space.

INFO

PROJECT TYPE

Whole Home Remodel

STYLE

Transitional

LOCATION

San Clemente, California

San Clemente Transitional Transformation was last modified: July 12th, 2019 by admin

Let's Talk!

  • We guarantee 100% privacy for all information!